070 3077970 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. route lunch vr - za 12 - 14.30u diner di - do 18 - 21.30udiner vr - za 19 - 21.30u

Kookboek NIVEN Basics Vis

Niven's tweede kookboek: Basics Vis

“ In dit kookboek vind je een selectie van signatuurgerechten, maar ook gerechten die ter plekke ontstonden, omdat mijn visleverancier met een geweldige vangst de keuken binnenkwam. ”

Niven Kunz

Over Niven Kunz

Al van jongs af aan is het duidelijk dat Niven maar één ding wil; koken. Toen hij bij De Librije aan de slag ging werd hem duidelijk dat hij het ook het hoogst haalbare wilde halen, èn een eigen restaurant wilde openen. Niven kookt licht en duurzaam en het seizoen en marktaanbod bepalen wat er op zijn menu staat. Hij haalt inspiratie uit zijn eigen ‘achtertuin’: Het Westland en Het Groene Hart. Logisch dat in zijn gerechten groenten veelal de hoofdrol spelen. Zo staan er nu gerechten als 'Snijboon à la carbonara met aardpeer en spekjes' en 'Ui met Herve-kaas en truffel' op de immer snel wisselende menukaart.

Sterrenrestaurant

Sinds januari 2008 in Niven Kunz opgenomen in de Alliance Gastronomique Néerlandaise. Leden van de Alliance kunnen zich niet zomaar aanmelden, maar worden gespot door de Alliance-leden zelf. Daarnaast moeten ze aan allerlei eisen voldoen, zoals creatief werken met verse producten, deskundig en hartelijk gastheerschap bieden en kanshebber zijn op of al in het bezit zijn van een Michelin-ster. Sinds november 2009 bezit Restaurant Niven die prestigieuze Michelin-ster.

Niven's blog op JFKmagazine.nl

Ik bedenk voor elk nieuw nummer van JFK Magazine speciaal een simpel maar zeer bijzonder te maken recept waarmee je thuis of bij je toekomstige vriendin de show gaat stelen. JFK bestaat sinds september 2006 en heeft zich in de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot hét mannen-lifestyle-magazine van Nederland. In de voorgaande nummers staan bijvoorbeeld recepten zoals kreeft met gegrilde bosui, coquille met serranoham, witlof en truffel en voor de kersteditie hebben we een hoofdgerecht met bietjes en hert gepland staan. Naast de recepturen vind je ook de youtube-link, waar instructiefilmpjes te zien zijn om het bereiden nog makkelijker te maken.

Ga naar Niven's blog op JFK ›

Meld mij aan voor de maandelijkse nieuwsbrief: